Žarnynui palanki mityba
Restorane MIŠKE – nauji sveikesnio maisto vėjai!
Jei Jums stinga šviežių idėjų, kaip maitintis sveikiau – Jūsų šeimoms restoranas MIŠKE paruošė naujų ir sveikų istorijų.
Restorano MIŠKE komanda žengia didelį žingsnį į priekį – savo meniu papildydami patiekalais, skirtais mūsų mikrobiomai bei sklandžiam žarnyno darbui. Tai reikš naujus garnyrus, tam tikrus maisto gaminimo būdus, o svarbiausia – pasirinkimo įvairovę Jums.
Paslaptis šįkart ne sudėtingi receptai, bet pamatiniai sveikesnės mitybos principai, kuriais vadovaujantis derinami skirtingi ingredientai, siekiant viso organizmo gerovės ir maitinant mūsų mikrobiomą.
Žmogaus mikrobioma – mūsų organizme esančių mikroorganizmų visuma, daugiausiai jų yra žarnyne. Mikroorganizmai ne tik stiprina mūsų imuninę sistemą, saugo mus nuo infekcijų, jie virškina maistą, sintetina fermentus, išskiria įvairius metabolitus. Kiekvieno žmogaus mikrobioma yra unikali – kaip piršto atspaudas.
SPA VILNIUS Anykščiai restoranas MIŠKE kruopščiai renkasi sveikesnius maisto produktus ir atidžiai juos derina – sukurdami naujas ir sveikesnes maisto patirtis.
Kviečiame susipažinti su pagrindiniais palankios žarnynui mitybos principais:
- daugiau daržovių, daugiau probiotikų ir skaidulinių medžiagų patiekaluose!
- daugiau troškinto maisto, virto ir gaminto garuose!
- daugiau patiekalų be gliuteno, kad Jūsų diena būtų lengvesnė!
Pasak restorano MIŠKE virtuvės šefo, – nėra griežtai „gerų“ ar „blogų“ produktų, svarbiausia – jų deriniai ir šefo vaizduotė.
Restorano MIŠKE virtuvės šefas tampa tarsi dailininkas, kuriam tapant abstraktų paveikslą yra svarbiausia paletėje tinkamai sumaišyti dažus, kad išgautų norimas spalvas ir atspalvius.
Pavyzdžiui, „grynas“ (neperdirbtas) česnakas nėra laikomas “tinkamu” ir sveiku produktu mūsų mikrobiomai, tačiau puikiai dera kaip sudėtinė įvairių aliejų dalis.
Kuriant meniu virtuvės šefą labiausiai nustebino, kad daug „blogųjų“ angliavandenių turi taip mūsų visų pavasarį laukiami artišokai ir beveik visų rūšių grybai. Ne bėda – juos visada galima pakeisti kitokiais daržovių deriniais, o ypač vertingi įvairūs troškiniai.
Naujais, palankios žarnynui mitybos pasiūlymais, papildytas tiek pusryčių, tiek restorano meniu – mes restorano MIŠKE svečiams norime padėti formuoti naujus mitybos įpročius, leisiančius jaustis visapusiškai gerai.
Jūsų žarnynui – draugiškas restorano MIŠKE maistas.
PATARIMAI KAIP mAITINTIS SVEIKIAU pAVYZDINIS pusryčių MENIU DEGUSTACINĖS VAKARIENĖS MENIU
Restorano MIŠKE darbo laikas: I–IV 12.30–23.00, V 12.30–24.00, VI 13.00–24.00, VII 13.00–23.00
Švediško stalo pusryčiai: I-V 8.00–10.30, VI-VII 8.00–11.00